Інформація для інвесторів та жителів ЖК Варшавський мікрорайон

29.05.2020

Шановні інвестори та жителі ЖК Варшавський мікрорайон! 

Оскільки на адресу компанії «Столиця Груп» почали надходити звернення від мешканців щодо надання інформації про порушення генплану та перетворення дороги біля будинків ЖК Варшавський на одну із основних доріг для виїзду з ТРЦ «Ретровіль», компанія вважає за необхідне прокоментувати підняті питання. 

Робота по будівництву частини дороги навпроти вищевказаних будинків здійснюється в межах проекту з Реконструкції з розширенням існуючого комплексу будівель і споруд під багатофункціональний торгівельно-розважальний комплекс на просп. Правди, 47 у Подільському районі м. Києва (коригування 1-ї черги).

Компанія «Столиця Груп» звернулася безпосередньо до замовника будівництва за інформацією з метою перевірки наведених у зверненнях фактів та з`ясувала наступне.

Складовою частиною проекту являється Схема організації дорожнього руху, погодженого в Управлінні патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції за №10936 від 12.03.2019 р. (копія аркушів погодження за посиланням).

Зазначена схема є основним документом під час будівництва доріг та визначає кількість напрямків і смуг, ширина дороги, розміщення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки, тощо.

В свою чергу, проект з Реконструкції з розширенням існуючого комплексу будівель і споруд під багатофункціональний торгівельно-розважальний комплекс на просп. Правди, 47 у Подільському районі м. Києва (коригування 1-ї черги) як і Схема організації дорожнього руху розроблялися у відповідності до положень Детального плану території багатофункціонального житлового району на землях державного підприємства «Науково-дослідний виробничий агрокомбінат «Пуща-Водиця», що прилягають до вул. Маршала Гречка та просп. Правди в Подільському районі м. Києва, затвердженого, рішенням Київської міської ради від 22.05.2013 р. №398/9445 та з дотриманням усіх його вимог (копія витягу з детального плану території за посиланням).

Тут слід пояснити, що Детальний план території – це документ, який визначає планувальну організацію і розвиток частини території, що розробляється з метою визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції, та підлягає стратегічній екологічній оцінці.

Замовник будівництва ЖК «Варшавський мікрорайон» як і Замовник будівництва багатофункціонального торгівельно-розважального комплексу на просп. Правди, 47 у Подільському районі м. Києва під час розробки та затвердження проекту, в тому числі під час планування доріг та організації дорожнього руху, керувалися інформацією та планувальними рішеннями мікрорайону затвердженими у вищезазначеному Детальному плані території.

Таким чином, будівництво дороги навпроти будинків які знаходяться за адресою проспект Правди 45, 45А, 45Б, вул. Родини Крістерів 20, 20А, 20Б здійснюється в межах та в частині проектної і містобудівної документації, а також розробленої та погодженої органами патрульної поліції в м. Києві Схеми організації дорожнього руху. 

Хочемо Вас запевнити, що вищевказана дорога повністю забезпечує належний доступ мешканців житлового комплексу «Варшавський мікрорайон» на в’їзд та виїзд до їх власних будинків. 

Додатково інформуємо, що при проведенні будівництва дороги на сьогодні для мешканців та гостей житлового комплексу «Варшавський» здійснюється увесь необхідний комплекс заходів, пов’язаний із забезпеченням безпеки дорожнього руху та з урахуванням специфічних потреб осіб з інвалідністю.      


З повагою
Виконавчий директор компанії «Столиця Груп»
Е.С. Соколовський

Поверните устройство в горизонтальный режим change_rotation